Re: Eğer yapamıyorsanız Ne yapmalı
bugün psi-whell çalışmalarımın 4. günü ve hala başarabilmiş değilim. başaramamamın sebebini de biliyorum ama bilmek yeterli olmuyor.
hani çocukken yaşanılanlar insanın aklından bir türlü çıkmaz; içinize attıkça en ters zamanda geri teper ya sanırım bana da bu oldu. neyse ben anlatmaya başlayım en iyisi:
çoğunuz hatırlar atari oynadığı dönemleri (kaç tane atari değiştirdiniz haç tane adaptör yaktınız kimbilir

). street-fighther oyununu hala hatırlarsınız insan bitirmeye doyamazdı.
benim de o oyunda en sevdiğim hareket aduketti (hani bir alev topu veya bir enerji topu attığınız). aduket gerçek dünyada yapabilmek için vermeyeceğim oyuncağım yoktu

yapabilmek için çok uğraştım çok konsantre oldum ve sanırım 2 kez yapmayı başardım. ilk yapışımda çok kısa sürdü ve gözlerimi açar açmaz yok oldu çünkü çok heyecanlanıştım. ikinci yapışımda ise gözlerimi açtığımda dahi hissedebiliyordum. aduket yapabilmem için o enerjiyi fırlatmam gerekiyordu ama o kadar güzel bir duyguydu ki bırakmak istemiyordum. anneme gösterdiğimde ise doğal olarak inanmadı (çünkü tek gördüğü elini sanki bir küre tutuyormuş gibi tutan ve aduket yapacağını söyleyen 6-7 yaşlarındaki oğluydu

). annemden umduğum tepkiyi alamayınca çok üzüldüm ve zaten avucumun içindeki enerji de kayboldu. daha sonra ne kadar denediysem deneyeyim bir daha başaramadım o enerji topunu yapmayı ve acaba gerçek miydi diye sormaya başladım kendime. zaten bir kaç gün sonra moralim bozuldu ve bir daha yapmayı denemeyi bıraktım.
bundan 2-3 sene önce sanırım atv anahaber bülteninde bu enerji toplarını yapan bir adamı haber konusu etmişlerdi. adam bunun her insanın içinde bulunan enerji olduğunu ve dolayısıyla her insanın yapabileceğinden falan bahsetti. o an anladım ki yaptığım şey gerçekti ve doğa üstü güçleri olan bir insan değildim

. anneme bunu tekrar söylediğimde aramızda böyle bir konuşma geçtiğini bile hatırlamıyordu. ben tekrar çalışmalara başladım ama tık yok... telekinezi de denedim (hiç araştırma yapmadan ve hiç bir bilgim olmadan bir kağıt parçasını oynatmaya çalışmıştım) ama o da olmadı. bir kaç gün sonra onları da bıraktım.
4 gün önce internette gezerken rastladım bu siteye ve çalışmalara yeniden başladım. ama geçmişte yaşadıklarım sanırım tam anlamıyla konsantre olmamı engelliyor. çünkü sanırım yeniden başarısız olacağıma kendimi inandırmaya başlamışım... gerçek olduğuna eminim ama olmuyor işte. bunu nasıl yenebileceğimi bilmiyorum sizce çalışmalara aynı tempoyla devam mı etmeliyim yoksa yapabileceğim başka çalışmalar da var mı? ya da bu çucukluktan kalan psikolojik etkileri yenmek için psikoloğa mı gitmeliyim