|
|
Sistem saati: 21 May 2012, 23:47
|
Forum kuralları
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz, * Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek, * Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak, * Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak, * Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak, * Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek; Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
|
1 sayfadan 1. sayfa
|
[ 10 ileti ] |
|
AĞLAYAN ÇOCUK TABLOSUNUN LANETİ
| Yazar |
Mesaj |
|
caryes
Genel Sorumlu
Kayıt: 25 Ağu 2009, 12:16 İleti: 966 Yaş: 17Konum: genel yetkili Ettiği teşekkür: 23 Aldığı teşekkür: 13
Yaşadığınız İl: 24Erzincan
|
 AĞLAYAN ÇOCUK TABLOSUNUN LANETİ
Ağlayan çocuk lanetli mi?
Dünyanın en ünlü tablolarından biri olan "Ağlayan çocuk" hakkında garip iddialar var. Lanetli olduğu söyleniyor ama... Güney Amerika ülkesi Şili’nin başkenti Santiago’da bir organizatörün, Cadılar Bayramı için düzenlediği partinin afişinde, dünyaca ünlü “Ağlayan Çocuk” resmini kullanması ülkeyi karıştırdı.
Organizatörler, partiyi olabildiğince insana duyurmak için afişi kentin işlek caddelerine ve alışveriş merkezlerine astı. Ancak, medyumlar ve ruh bilimi ile ilgilenen bazı kişiler, bu resmin lanetli olduğunu ve evinde saklayan insanlara kötü şans getirdiğini söyleyerek, afişin kaldırılmasını istedi.
Bu tartışma, o kadar büyüdü ki, ülkenin en çok satan gazetesi Las Ultimas Noticias (LUN), olayı “Ağlayan Çocuğun Tüyler Ürpenten Dönüşü” sözleriyle manşetine taşıdı. Gazetenin konuştuğu yaklaşık 80 Şilili resme sahip olduktan sonra başlarına hep kötü şeyler geldiğini, boşandıklarını, işlerinden atıldıklarını, evlerinde yangın çıktığını söyledi.
LANETİN GEÇMİŞİ Seksenli yıllarda İtalyan ressam Bruni Amadio tarafından çizilen, “Ağlayan Çocuk” resmi, bir anda dünya çapında üne ulaştı. Özellikle Avrupa’da ardı ardına gelen olaylardan sonra, resim “lanetli” olarak anılmaya başladı. Öyle ki, bu resmin bulunduğu evlerde, yangın çıkıyor, her şey kül olsa da, bu resim sağlam kalıyordu. Hatta, 1985’te İngiliz The Sun gazetesi, okuyucularıyla birlikte bu resimden kurtulma kampanyası başlattı. Yüzlerce okuyucu, gazetenin binasının önünde toplanarak, “lanetli” resimleri ateşe verdi.
TÜRKİYE'DE FETHULLAH GÜLEN İLE ÜNLENDİ Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Sızıntı Dergisi, 1 Şubat 1979’da başladığı yayın hayatında ilk kapak resmi olarak 'Ağlayan Çocuk' tablosunu kullanmıştı. Derginin ilk sayısı 6 bin adet basılmıştı.
Fethullah Gülen'in 'M. Abdülfettah Şahin' takma adıyla dergiye yazdığı ilk yazı ise "Bu ağlamayı dindirmek için yavru" başlığını taşıyordu.
1979'da 'Ağlayan Çocuk' kapağıyla piyasaya çıkan derginin büyük ilgi uyandırmasının ardından Ağlayan çocuk resmi ülkenin dört bir yanına dağıldı. Minibüslerin, otobüslerin arkasına poster olarak asıldı. Ayrıca Fazilet Partisi Şişli örgütü bu resmi duyurularında kullandı.
ALINTI
_________________ MEDYA TANTIM GRUBUNDA YER ALMAK VEYA İL TEMSİLCİSİ OLMAK İSTEYENLER BANA ÖZEL MSJLA BAŞVURSUN..
Özelden ders vermiyorum.
En son caryes tarafından, 10 Eyl 2009, 14:28 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
|
| 10 Eyl 2009, 13:04 |
|
 |
|
esma
Kayıt: 10 Eyl 2009, 13:15 İleti: 1 Ettiği teşekkür: 0 Aldığı teşekkür: 0
|
 Re: AĞLAYAN ÇOCUK TABLOSUNUN LANETİ
ilginç
|
| 10 Eyl 2009, 13:23 |
|
 |
|
ozina
Kayıt: 19 Tem 2009, 15:35 İleti: 1606 Yaş: 15Konum: saylon galaksisinin bilmemne gezegeni Ettiği teşekkür: 57 Aldığı teşekkür: 29
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
|
burhanın çiko diye adlandırdığı resm
_________________ Şeytanın üç ilkesi: 1) İnsanları şeytanın ve meleklerin var olmadığına inandırmak 2) İnsanların akıllarına hükmetmenin bir yolu olan ipnotizmi gizlilikten çıkarıp insanların yararına yeni bir bilim olarak sunmak. 3) charles darwinin evrim teorisi
|
| 10 Eyl 2009, 15:57 |
|
 |
|
caryes
Genel Sorumlu
Kayıt: 25 Ağu 2009, 12:16 İleti: 966 Yaş: 17Konum: genel yetkili Ettiği teşekkür: 23 Aldığı teşekkür: 13
|
ilk başta burhan kim yaw dedim de sonra avrupa yakası aklıma geldi. evet o çiko dediği resim. :D :D :D
_________________ MEDYA TANTIM GRUBUNDA YER ALMAK VEYA İL TEMSİLCİSİ OLMAK İSTEYENLER BANA ÖZEL MSJLA BAŞVURSUN..
Özelden ders vermiyorum.
|
| 10 Eyl 2009, 16:31 |
|
 |
|
amonunrahibi
Kayıt: 08 Eyl 2009, 19:21 İleti: 69 Ettiği teşekkür: 0 Aldığı teşekkür: 1
|
Bi tane derginin kapağında o resim var atıyımmı dergiyi çöpe?:D:D
_________________ I AM CRİMİNAL_1994 xD...
|
| 11 Eyl 2009, 08:53 |
|
 |
|
caryes
Genel Sorumlu
|
bilemeyeceğim ama evde yangın çıkma ihtimali varmışmışmış :D :D :D
Özelden ders vermiyorum.
|
| 11 Eyl 2009, 11:43 |
|
 |
|
SIRUZ
İl Temsilcisi
Kayıt: 31 Oca 2009, 19:34 İleti: 419 Yaş: 18Ettiği teşekkür: 1 Aldığı teşekkür: 5
|
lan bu burhanın cikosu deilmi :D?
|
| 11 Eyl 2009, 12:04 |
|
 |
|
DeatH_StaiN
Kayıt: 27 Tem 2009, 22:30 İleti: 138 Yaş: 18Konum: BursA Ettiği teşekkür: 0 Aldığı teşekkür: 1
|
Counter Strike bölümündede var o resim :D pc yanmadı hayret :D:D:D ama hep internet kotası aşıodu :D
_________________ ''Daha derinden Hissediyoru]v['' imza: Pisikopat Asral ManyağI
|
| 11 Eyl 2009, 19:01 |
Bu mesaj için DeatH_StaiN adlı kullanıcıya teşekkür eden: Msa (29 Mar 2012, 13:50) |
|
 |
|
amonunrahibi
Kayıt: 08 Eyl 2009, 19:21 İleti: 69 Ettiği teşekkür: 0 Aldığı teşekkür: 1
|
Lea ben o derginin kapağını yakmayı denedim bakalım yancakmı die amacına ulasıodu az kalsın cocuk evi yakıodu sıcrıcaktı ateş lanet yerini bulcak tı züeekoppptum:D
_________________ I AM CRİMİNAL_1994 xD...
|
| 12 Eyl 2009, 03:00 |
|
 |
|
DoGuKAN
Kayıt: 28 Ağu 2009, 22:30 İleti: 393 Yaş: 16 Ettiği teşekkür: 0 Aldığı teşekkür: 0
Yaşadığınız İl: 33 Mersin
|
Çiko xD
_________________ İf You Can Dream İt, You Can Do İt..
|
| 12 Eyl 2009, 17:13 |
|
|
|
1 sayfadan 1. sayfa
|
[ 10 ileti ] |
|
| |